Even voorstellen

Hallo, ik ben Cynthia de Vries (lekker Hollands 😊) en ik ben 38 jaar jong. Ik mag mijzelf op papier aanvinken als “gescheiden”, “alleenstaand” of eigenlijk “ik heb nu een hele lieve vriend”, maar dat staat nergens op formulieren of op officiële invullingen online… zelfs niet na 7 jaar gescheiden te zijn.

Ik werk parttime in de zorg en mag mijzelf gelukkig prijzen met twee kleine mannen van 7 en 9 jaar.

Inmiddels ben ik 2,5 jaar gelukkig met Jan Bakker, hij kan fantastisch met de kinderen omgaan en wij zien elkaar ook als een echt gezinnetje met zijn vieren.

De komende tijd zal ik voor Fideliz bloggen over mijn vorige relatie, waar het mis ging en waarom en hoe wij zijn gescheiden.

Als je vragen of opmerkingen hebt over mijn blog en/of je herkent jezelf in mijn blog, dan kun je onderaan deze pagina je reactie achterlaten.

 

In het begin is alles mooi

Als 24 jarige, was ik alweer een jaar alleen. Op die leeftijd was dat natuurlijk “not done”en keek ik toe hoe mijn vrienden en vriendinnen gingen trouwen en kinderen kregen.

Mijn vriendin raadde mij aan om een keer te gaan “online daten”, dat was nieuw en hip.

Waarom ook niet? Ik had niets te verliezen maar vond het ook doodeng. Ik meldde mij aan op een datingsite , niet onder mijn eigen naam natuurlijk , stel je voor , en gaf mijzelf een online profiel . De eerste reacties waren niet noemenswaardig, misschien eentje; die vroeg meteen mijn lengte, gewicht en cupmaat. Dat was voor mij wat te brutaal, ik als naïef 20 plusser met 0,0 ervaring op het gebied van online daten en zei hem netjes vaarwel.

Na een week kreeg ik een bericht van Bas. Hij vroeg mij iets over mijn foto die ik had geplaatst . Ik reageerde en al snel raakten wij in “gesprek”. Uren en uren en pagina’s vol van berichten wat wij elkaar gestuurd hebben. Destijds was er nog geen smartphone of tablet. Alles deden wij nog achter de PC. Ik werd snel verliefd op zijn manier van schrijven, daarin was hij heel charmant en zei alles wat ik wilde lezen. Ik zag ons leven al helemaal voor ons, zonder dat ik hem eigenlijk goed had gezien.  Hij had een webcam maar duidelijk was het niet. Zijn profiel had ik eerst ook niet bekeken, ik wist niet eens waar ik moest zoeken! Een vriendin wees mij daarop en hij bleek al een kindje te hebben…maar ik was al verkocht dus dat was voor mij geen issue. Ik stelde mij kwetsbaar op, ik gaf toe een andere naam te hebben gebruikt en dat ik het allemaal wel spannend vond en hij was daarin, en in alles wat ik schreef, heel begripvol.

 

De ontmoeting

Na twee weken spraken wij ergens af en ik vergeet nooit weer dat hij aan kwam rijden in een kleine rode bejaardenbak ( sorry, ik ben altijd kritisch op auto’s) en ik dacht alleen maar, hopelijk is dit een tijdelijke auto….en toen stapte Bas uit. Hij bleek anderhalf kop kleiner te zijn dan ik ( gelukkig had ik geen hoge hakken aan) en ik kon niet zeggen dat ik hem nu echt heel knap vond. Natuurlijk wuifde ik dat allemaal weg, ik was verliefd op zijn persoonlijkheid, niet zijn auto en uiterlijk.

Die avond hebben wij alleen maar verliefd naar elkaar gekeken, hij had zelfs een cadeautje meegenomen ( had ik dat ook moeten doen ???) ; een V8 Ford Mustang modelauto. Ik ben niet zo van de bloemen, wel auto’s . Wij namen later afscheid met een zoen en beloofden elkaar weer snel te spreken en te zien.

dating

Roze bril

Had ik toen mijn roze bril maar niet op! Ik zag in Bas geen enkele fout, behalve zijn auto en uiterlijk, maar dat is dan iemand oppervlakkig beoordelen en dat wilde ik niet.

Achteraf had ik die avond gewoon afscheid moeten nemen voor altijd , dan was ik niet belazerd, zowel door hem als door mijzelf met als gevolg twee onschuldige kinderen in het midden…