Die roze bril kreeg ik maar niet van mijn hoofd getrokken, alles wat Bas deed en zei, genoot ik van. Sommige verhalen nam ik dan wel met een korreltje zout, wie overdrijft nu eens een keer niet, om zichzelf mooier en beter voor te doen? Ik wist alleen toen nog niet dat hij dat altijd deed….

kijken door een roze bril

Jaloers

Bas had ook een beste vriendin, wat ik zelf wel raar vond, maar ja, ik kon ook altijd beter met mannen opschieten dan vrouwen dus waarom zou ik daar moeilijk over doen? Zijn bovenbuurmeisje was ook stapelgek op hem en zij gingen dan wel eens samen winkelen, dat vond ik ook vreemd maar weer wuifde ik dat weg met een excuus; zij kent niemand hier in de stad, zij is eenzaam, ik bedacht altijd wel wat. Ik vertrouwde hem en hij verzekerde mij dat al zijn vriendinnen (hij had geen vrienden) een platonische relatie met hem hadden. Er was wel één moment waar ik begon te twijfelen; Bas zou naar zijn beste vriendin gaan en ik zat alleen thuis. Twijfel, jaloezie en wantrouwen namen mij over en ik belde hem om te zeggen dat ik niet verder wilde. Charmante woorden en liefde werden toen van zijn kant uitgesproken en hij kwam naar mij toe in plaats van dat hij naar haar ging. Ik kreeg de bevestiging dat hij toch voor mij had gekozen en niet haar, dat wilde ik natuurlijk ook.

Jaloers

 

Zijn ex spoorde niet

Na menig afspraak en uiteindelijk ook overnachtingen, leerde ik zijn zoontje kennen. Danny was toen nog maar 3 jaar. Uit Bas zijn verhalen kreeg ik mee dat Danny zijn moeder stiekem met de pil was gestopt om zwanger te worden. Haar collega wilde ook graag kinderen en uiteindelijk werd het een wedstrijd wie het eerst zwanger zou worden. Ik kan het je niet meer vertellen wie heeft gewonnen, maar mij werd verteld dat zij psychisch niet helemaal in orde was, of eigenlijk helemaal niet, en Bas heeft vanaf dag één nooit een goede band met zijn zoontje mogen opbouwen omdat Danny zijn moeder hem altijd bij haar hield. Hij vertelde mij dat hij Danny nooit in bad heeft mogen doen, nooit verschonen, de fles geven of gewoon de alledaagse dingen die vaders ook prima kunnen doen. Ik mocht zijn ex meteen al niet! Door al die verhalen van Bas over zijn ex en hoe hij werd behandeld, werd het mijn missie om dat niet in onze relatie te laten gebeuren! Wanneer wij gezegend werden met kinderen, dan werd hij de meest betrokken vader die jij je kunt voorstellen. Ik had er nu al zin in!!

Achteraf zie ik nu natuurlijk alle voortekens van een slechte afloop. Waarom heb ik die allemaal genegeerd destijds? Goeie vraag. Wilde ik niet een man? Ja. Had ik er nu 1? Ja. Wilde ik kinderen? Ja. Bas had al een zoon, dus vruchtbaar was hij in ieder geval. Alles wat ik meende te willen hebben, had ik. Dan moest moest ik ook niet zeuren.