Zoals beloofd ga ik jullie de komende tijd meenemen in mijn verhaal. Het komt nu misschien allemaal heel negatief over maar uiteindelijk zijn mijn man en ik, ondanks alles, wel gek op elkaar.

De vorige keer

De vorige keer heb ik mijzelf voorgesteld, heb ik jullie meegenomen in hoe René en ik elkaar hebben leren kennen en wat wij belangrijk vinden/vonden in een relatie. Ook schreef ik toen dat René niet zo’n prater is en dat ik lange tijd het gevoel heb gehad dat er financieel meer speelde dan dat René mij vertelde.

financiële problemen

Financieel

Ik vond het belangrijk dat wij ons inkomen op één bult zouden gooien zodat we geen “gezeur” zouden krijgen over wie er meer betaalde. Alle vaste lasten werden gedeeld en boodschappen deden wij ook van de gezamenlijke rekening. Onze privérekening zouden we beiden opheffen… en vanaf dat moment sloeg bij mij de twijfel toe. In mijn ogen werd er geheimzinnig gedaan over de financiën en ik heb René daarom ook meerdere malen gevraagd of er schulden waren waar ik niet van wist. Hij had namelijk 10 jaar over zijn studie gedaan. René gaf aan dat hij dit destijds direct allemaal betaald had. Op mijn werk sprak ik over mijn twijfel met een collega en die spoorde mij aan om René zijn rekeningafschriften te openen. Dit heb ik niet gedaan omdat ik er vanuit ging dat René de waarheid sprak.

Laten rusten

Langere tijd is dit stukje over onze financiën niet meer bespreekbaar geweest, we kochten een huis en alles leek in kannen en kruiken… Met nadruk op LEEK, ik had nog altijd een onderbuikgevoel, maar daar hadden wij het nooit meer over.

Leugen

René heeft voor een bedrijf gewerkt waar ze 1 á 2x per jaar een klusje verder weg hadden. Vrijdagmiddag gaf hij aan dat zij een spoedklus hadden in Den Haag de aankomende week. Ik vind duidelijkheid heel belangrijk en was daarom niet blij met dit “last minute” nieuws, maar ik had het er maar mee te doen. René vertrok maandag naar de klus in Den Haag en kwam de volgende dag weer thuis. Op woensdag werden er bij ons zonnepanelen geplaatst en kwamen zijn collega’s even kijken. Ik begon wat te mopperen tegen zijn collega’s over dat ik het stom vond dat er zo last minute een klus was… Deze collega’s wisten niks van een klus in Den Haag! René kon toen niet anders meer dan eerlijk zijn, althans dat dacht ik.
Hij vertelde dat hij naar het ziekenhuis in Groningen was geweest om medicijnen te testen zodat hij wat extra geld kon verdienen, want hij wilde mij niet lastig vallen met zijn studieschuld. Hij loog dus toch!!

man en vrouw maken ruzie

Boos

Langere tijd ben ik boos geweest maar onze relatie was mij heel veel waard. Toen de scherpe randjes er af waren vonden wij elkaar langzaam weer terug in onze relatie, maar er bleef een gevoel aan mij knagen.

Was dat alles?

Was dat maar waar, helaas bleek bovenstaande alsnog voor een deel gebaseerd op een leugen. De volgende keer meer…