regelen bij scheiding
Als je gaat scheiden zijn er veel dingen die je moet regelen. Deze zaken komen allemaal aan de orde tijdens het mediationtraject en zullen aan de hand van de checklist allemaal worden opgepakt en worden uitgezocht. Hierbij doen wij je alvast 5 tips  van de eerste zaken die er geregeld moeten worden.

 

1. Op zoek naar een woning

Zoek als eerste een andere woning als je gaat scheiden. Opnieuw beginnen lukt niet als je nog samenwoont.

  

2. Blijf met elkaar in overleg

Zonder overleg gaat het van kwaad tot erger en dan kan de situatie escaleren. Scheiden wordt dan vaak een dure kwestie omdat mediation dan niet meer mogelijk is en er alleen nog maar de weg naar de advocaat rest.

  

3. Kinderen eerst, daarna jezelf

Behoud stabiliteit voor de kinderen. Indien het mogelijk is, houd dan het ouderlijk huis aan en verander niet van school. Dus houd de omgeving zo vertrouwd mogelijk. Als dit niet mogelijk is, probeer dan (voor zover dat mogelijk is) de kinderen van de te verwachten ontwikkelingen op de hoogte te houden. Wil je meer tips over hoe je de kinderen bijvoorbeeld inlicht over jullie scheiding en wat een scheiding met kinderen kan doen? Download dan mijn e-book “Wat doet een scheiding met kinderen”

  

4. Geldzaken regelen

Maak afspraken over geld: laat een partner- en/of kinderalimentatieberekening maken. En zoek uit op wat voor toeslagen je eventueel recht hebt. Hiervoor kun je terecht op www.berekenuwrecht.nl.  Hier wordt gelijk duidelijk op welke toeslagen je recht hebt en kun je deze gelijk aanvragen. Je wordt doorgelinkt naar de website van de belastingdienst 

  

 5. Kies samen 1 mediator

Als je beide in goed overleg uit elkaar wilt dan doe je er verstandig aan te kiezen voor een mediator. Dit is vele malen goedkoper dan een advocaat in handen te nemen en de procedures zijn korter, waardoor je sneller kunt scheiden.