De ‘Dag van de Scheiding’ valt op iedere tweede vrijdag van september. Op 15 september 1796 werd in Nederland de allereerste echtscheiding uitgesproken. Sinds 2010 wordt op of rondom deze datum de ‘Dag van de Scheiding’ georganiseerd. Dit jaar vindt deze dag plaats op vrijdag 10 september.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat één op de drie getrouwde stellen op den duur scheidt. Voor de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFas) was dit de aanleiding om een speciale dag in het leven te roepen waarop landelijk aandacht wordt gevraagd voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen: de ‘Dag van de Scheiding’. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan.

KOM LANGS OP DE DAG VAN DE SCHEIDING

Om jullie zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, kunnen jullie op vrijdag 10 september 2021 bij ons op kantoor langskomen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Om er zeker van te zijn dat er wel plek is op de tijd dat je komt, is het verstandig om een plek te reserveren. 

Je kunt ook telefonisch contact opnemen (0513 72 44 05). De vrijblijvende afspraak (van maximaal een uur) kost jullie niets.

Ik geef jullie antwoord op vragen over de gevolgen van een scheiding en hoe ik jullie bij een scheiding kan helpen.