,Mediator Bernadette Keijzer

 

Mijn Missie

Ik ben er voor ouders en voor kinderen. In mijn mediationpraktijk kan ik de communicatie tussen ouders verbeteren. Ik geef inzicht in wat communicatie teweeg kan brengen. Ik haal mensen uit hun comfortzone en help ze om samen voor hun kind te staan. Ik help de communicatie te bevorderen zodat de kinderen zo min mogelijk de dupe zijn van het ingrijpende scheidingsproces. Ik schijn een ander licht op de situatie, maak het traject helder en inzichtelijk en breng in kaart waar het is misgegaan. Ik ga met de ouders terug naar hun eigen hechting. Omdat hier de basis voor hun relaties en manier van communiceren is vastgelegd. Het verleden kun je niet veranderen, maar je kunt wel zelf bepalen hoe je hier in het nu mee om wil gaan. Daar begeleid ik jullie bij. Zie ook: https://youtu.be/mywNCfzTcuo

SAMEN (Sociaal, Actief, Meedenkend, Efficiënt, Nakomen van gemaakte afspraken), dat is waar ik voor sta!

 

Conflicten oplossen met Fideliz Mediation

Ik help mensen niet alleen om hun scheiding goed te laten verlopen, maar ik help hen ook om andere conflicten binnen het gezin of de familie op te lossen. Het is niet fijn als je in een conflict verzeild bent geraakt waarbij het lijkt alsof niemand elkaar begrijpt en iedereen langs elkaar heen praat.

Als het om echtscheidingen gaat en er kinderen bij betrokken zijn, vind ik het extra belangrijk dat partijen weer met elkaar in gesprek gaan. Dat de relatie als partners niet is geslaagd wil niet zeggen dat de relatie als ouders niet kan slagen. En de kinderen hebben niet gekozen voor een dergelijke situatie. Ik kan jullie helpen om elkaar als partners los te laten en op een nieuwe manier met elkaar te verbinden in ouderschap! SAMEN!

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 18 jaar was en hebben elkaar sindsdien nooit meer gezien en/of gesproken. Dat doet tot op de dag van vandaag pijn. Die pijn wil ik andere kinderen besparen. Dus als ik daar mijn steentje aan bij kan dragen, dan doe ik dat met liefde!

 

Eerlijke en open uitstraling

Voordat ik mediator werd was ik jaren werkzaam bij onder andere een advocatenkantoor als directiesecretaresse, en in de makelaardij als office manager. Mensen vertellen mij heel makkelijk hun verhaal, zelfs als dat heel persoonlijk of aangrijpend is. Ook in mijn werk kwam ik dat regelmatig tegen. Mijn omgeving beaamt dat ik een eerlijke en open uitstraling heb die mensen uitnodigt hun verhaal te doen.

Ik wil heel graag iets betekenen voor andere mensen dus waarom niet beroepsmatig. Mijn juridische achtergrond kan ik hier bovendien heel goed combineren met het psychologische aspect. Ook dat trekt mij aan.

ADR geregistreerd mediator & conflictcoach

Ik ben ADR-geregistreerd familie mediator, onderhandelaar en conflictcoach.

Een ADR-registermediator is een gekwalificeerde mediator die:    

  • voldoet aan de toetredingseisen voor het ADR-register
  • voldoet aan het beroepsprofiel van een professionele mediator
  • werkt onder bepaalde condities vastgelegd in het mediationreglement en de gedragsregels voor de ADR-registermediator
  • valt onder een klachtenregeling en tuchtrechtspraak
  • voldoende ervaring heeft
  • kennis en vaardigheden op het gebied van mediation continu op peil houdt (permanente educatie)

Beschermde titel

De titel ADR-registermediator is een beschermde titel. Dat wil zeggen dat alleen mediators die gekwalificeerd en erkend zijn het ADR-register beheert en onderhoudt, de titel mogen voeren.

  

Conflictcoach

Als conflict-/relatiecoach begeleid ik conflictpartners in het verkrijgen van inzicht in de eigen bijdrage aan het conflict (wat zelfreflectie vraagt) en daar de verantwoordelijkheid voor te nemen. De betrokkenen worden zich bewust van wat onderliggend meespeelt (zoals behoeften of  overtuigingen die belemmerend werken). Daar wordt op gecoacht, waardoor ruimte gaat ontstaan om vanuit een andere invalshoek naar het conflict te kijken. Tijdens dit proces leren conflictpartners patronen te doorbreken en om op een andere wijze de relatie voort te zetten.