Mediator Bernadette Keijzer

Even voorstellen

Hallo allemaal,

Misschien vinden jullie het prettig om wat over mij te weten te komen voordat je met mij in zee gaat. Zal ik maar gewoon beginnen? Ik hou het kort hoor…

Mijn naam is Bernadette Keijzer geboren in de jaren 80 te Leeuwarden. Toen ik ongeveer 6 weken oud was, besloten mijn ouders te gaan verhuizen naar Biddinghuizen. In dit kleine dorpje heb ik mijn leven doorgebracht tot en met mijn 29ste levensjaar. Toen kwam ik mijn huidige partner tegen. Ik had een huurhuis en hij een koophuis, dus was de keus snel gemaakt. Zo heb ik alle schepen achter mij verbrand en ben ik vertrokken naar het Noorden van het land. Binnen een aantal jaren groeiden wij ons huis uit doordat wij ouders werden van 3 prachtige dochters, waaronder een tweeling. Wij waren in twijfel of wij zouden gaan verbouwen of verhuizen, maar er kwam een prachtige woning beschikbaar op de markt en toen werd de twijfel ons snel ontnomen. Wij zijn dus verhuisd! Inmiddels wonen wij nu alweer zo’n 4 jaar op het platteland in een klein dorpje in Drenthe

Waarom mediation en conflictcoaching?

Graag wil ik mensen helpen hun conflicten op te lossen. Het is niet fijn als je in een conflict verzeild bent geraakt waarbij het lijkt alsof niemand elkaar begrijpt en iedereen langs elkaar heen praat. Zeker als het om echtscheidingen gaat en er kinderen bij betrokken zijn, vind ik het belangrijk dat partijen weer met elkaar in gesprek gaan. Dat de relatie als partners niet is geslaagd wil niet zeggen dat de relatie als ouders niet kan slagen. Sterker nog: deze moet slagen! Dat zijn partijen aan hun kinderen verplicht. De kinderen hebben niet gekozen voor een dergelijke situatie.

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 18 jaar was en hebben elkaar sindsdien nooit meer gezien en/of gesproken. Dat doet tot op de dag van vandaag pijn. Die pijn wil ik andere kinderen besparen. Dus als ik daar mijn steentje aan bij kan dragen, dan doe ik dat met liefde!

  

Eerlijke en open uitstraling

Voordat ik mediator werd was ik jaren werkzaam bij een advocatenkantoor als directiesecretaresse en in de makelaardij als office manager. Mensen vertellen mij heel makkelijk hun verhaal, zelfs als dat heel persoonlijk of aangrijpend is. Ook in mijn werk kwam ik dat regelmatig tegen. Mijn omgeving beaamt dat ik een eerlijke en open uitstraling heb die mensen uitnodigt hun verhaal te doen.

Ik wil heel graag iets betekenen voor andere mensen dus waarom niet beroepsmatig. Mijn juridische achtergrond kan ik hier bovendien heel goed combineren met het psychologische aspect. Ook dat trekt mij aan.

  

 

ADR geregistreerd mediator & conflictcoach

Ik ben ADR-geregistreerd familie mediator, onderhandelaar en conflictcoach. Zie ook www.adr-register.com en www.icr-coachregister.com, of klik op de afbeeldingen hieronder. 

ICR Coach Register

Een ADR-registermediator is een gekwalificeerde mediator die: 

 

  • voldoet aan de toetredingseisen voor het ADR-register
  • voldoet aan het beroepsprofiel van een professionele mediator
  • werkt onder bepaalde condities vastgelegd in het mediationreglement en de gedragsregels voor de ADR-registermediator
  • valt onder een klachtenregeling en tuchtrechtspraak
  • voldoende ervaring heeft
  • kennis en vaardigheden op het gebied van mediation continu op peil houdt (permanente educatie)

Beschermde titel

De titel ADR-registermediator is een beschermde titel. Dat wil zeggen dat alleen mediators die gekwalificeerd en erkend zijn het ADR-register beheert en onderhoudt, de titel mogen voeren.

  

Conflictcoach

Als conflict-/relatiecoach begeleid ik conflictpartners in het verkrijgen van inzicht in de eigen bijdrage aan het conflict (wat zelfreflectie vraagt) en daar de verantwoordelijkheid voor te nemen. De betrokkenen worden zich bewust van wat onderliggend meespeelt (zoals behoeften of  overtuigingen die belemmerend werken). Daar wordt op gecoacht, waardoor ruimte gaat ontstaan om vanuit een andere invalshoek naar het conflict te kijken. Tijdens dit proces leren conflictpartners patronen te doorbreken en om op een andere wijze de relatie voort te zetten. Tevens kan ik jullie begeleiden van partners naar ouders.