Scheidingsmediation

Als jullie het besluit hebben genomen om te gaan scheiden, dan komt er veel op jullie af. Scheiden is een life event en daar moeten jullie niet te licht mee omgaan. Het is heel belangrijk om jullie verdriet in eerste instantie bespreekbaar te maken. Wat doet dit allemaal met jullie? Hoe heeft het zover kunnen komen? Wat is jouw eigen aandeel in het geheel?

Als jullie met elkaar in gesprek gaan hierover, dan kunnen jullie de scheiding verwerken en kunnen jullie tot mooie afspraken met elkaar komen. Deze worden vervolgens voor jullie vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst zoals een echtscheidingsconvenant en/of een ouderschapsplan. 

 

Samen Scheiden, met hulp van een ADR-Register Full Certified Familie- en Scheidingsmediator te Heerenveen

Wat hebben wij te bieden?

Begeleiding door een ADR-registermediator

Juridisch en fiscaal advies

Onafhankelijke alimentatieberekening

Convenant en/of ouderschapsplan

Ontbindingsprocedure bij de rechtbank

Een vooraf vastgestelde prijs

Kantoor in Heerenveen

 

Wat verwachten wij van jullie?

De bereidheid om met elkaar aan tafel te zitten

De bereidheid om met elkaar in gesprek te gaan

De intentie om er samen uit te komen

Samen Scheiden

Als jullie samen jullie scheiding willen regelen, en jullie hebben behoefte aan inhoudelijke begeleiding? Maak dan gebruik van Scheiden met Mediation met de ADR-register Full Certified Familie Mediator te Heerenveen alias Bernadette Keijzer van Fideliz Mediation.

Dan kunnen jullie samen goede afspraken maken over de scheiding en de gevolgen hiervan. Denk hierbij aan afspraken over de kinderen, de echtelijke woning, de alimentatie, de verdeling van de bezittingen en schulden en de pensioenen.

Bij een overlegscheiding middels mediation help ik jullie bij het maken van afspraken. De mediator informeert u over de wettelijke normen en richtlijnen omtrent de te maken afspraken. Ook zal er een onafhankelijke alimentatieberekening voor jullie worden gemaakt. Vervolgens help ik jullie bij het treffen van weloverwogen regelingen.

Zo bepalen jullie uiteindelijk samen hoe de nabije en de verdere toekomst eruit gaat zien. Ik zal de gemaakte afspraken voor jullie vastleggen in een echtscheidingsconvenant en een eventueel ouderschapsplan. De echtscheiding zal vervolgens door de advocaat worden aangevraagd bij de rechtbank. Op basis hiervan wordt de echtscheiding uitgesproken. Tot slot zal de advocaat ervoor zorgen dat de echtscheidingsbeschikking wordt ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand.

Onze gegevens

Adres

Turfschip 17
8447 DM  Heerenveen

Contact

0513 72 44 05
info@fidelizmediation.nl

12 + 15 =