De Juiste Beslissing

 

Ongeveer twee op de vijf huwelijken strandt vroeg of laat. Als de knoop is doorgehakt om te gaan scheiden, gaat het leven voor het gezin drastisch veranderen. Toch kan een scheiding beter zijn dan vast blijven zitten in een ongelukkig huwelijk. Zit jullie huwelijk in een moeilijke fase of is het vlammetje gewoon gedoofd?

man kissing woman while sitting on railings during night

 

Je hebt huwelijksproblemen en overweegt uit elkaar te gaan. Vaak is het een enorm dilemma: blijven of scheiden. Aan beide opties kleven voor- en nadelen. Vrijwel altijd emotionele, maar vaak ook financiële en praktische consequenties, vooral als er kinderen bij betrokken zijn. Een ideale oplossing of beslissing bestaat niet. Daarom is het belangrijk te bepalen welke voor- en nadelen het zwaarst wegen. Misschien valt het je niet gemakkelijk om je situatie zo rationeel te bekijken; er spelen zoveel emoties en onzekerheden mee, maar juist dan is het belangrijk goed doordachte afwegingen te maken: er hangt veel van je beslissing af. Wees eerlijk over wat je vindt en voelt en bespreek wat je graag zou willen. Op basis daarvan kun je dan besluiten tot scheiden of blijven. 

 

Bij Fideliz kunnen jullie een traject Scheiden of blijven volgen. Middels een aantal gesprekken zal duidelijk worden of jullie bij elkaar willen blijven of toch gaan scheiden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.