Blijven Of Scheiden?

 

Ongeveer twee op de vijf huwelijken strandt vroeg of laat. Als de knoop is doorgehakt om te gaan scheiden, gaat het leven voor het gezin drastisch veranderen. Toch kan een scheiding beter zijn dan vast blijven zitten in een ongelukkig huwelijk. Zit jullie huwelijk in een moeilijke fase of is het vlammetje gewoon gedoofd?

De Juiste Beslissing

Gevoelens met elkaar bespreken

Je hebt huwelijksproblemen en overweegt uit elkaar te gaan. Vaak is het een enorm dilemma: blijven of scheiden. Aan beide opties kleven voor- en nadelen. Vrijwel altijd emotionele, maar vaak ook financiële en praktische consequenties, vooral als er kinderen bij betrokken zijn. Een ideale oplossing of beslissing bestaat er op dit moment niet. Daarom is het belangrijk te bepalen welke voor- en nadelen het zwaarst wegen. Misschien valt het je niet gemakkelijk om je situatie zo rationeel te bekijken; er spelen immers zoveel emoties en onzekerheden mee, maar juist dan is het belangrijk om je hoofd koel te houden en goed doordachte afwegingen te maken: er hangt veel van je beslissing af. Wees eerlijk over wat je vindt en voelt en bespreek wat je graag zou willen. Op basis daarvan kun je dan besluiten tot scheiden of blijven.

 

Blijven Of Scheiden?

Hebben jullie hulp nodig bij het maken van deze beslissing? Dat kan! Ik help jullie graag.

Middels een aantal gesprekken zal duidelijk worden of jullie bij elkaar willen blijven of toch gaan scheiden. Neem middels onderstaand formulier contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

  Het Blijven of Scheiden Traject

  Stap 1: Een eerste kennismaking

  Het eerste verkennend gesprek is vrijblijvend en verplicht je tot niets.
  Tijdens het eerste gesprek kom je alleen of je komt samen. Dat beslis je zelf. Tijdens dit gesprek wordt de problematiek geschetst en het doel van het traject duidelijk gesteld: hoe wil ik me na afloop voelen? Waar wil ik met mijn relatie staan?

  In functie hiervan wordt de doorlooptijd bepaald. Aan het eind van het eerste gesprek beslis je of je het traject voort wil zetten of niet.

  Het verloop van het kennismakingsgesprek.

  • Kennismaking
  • Wij bespreken jullie situatie, hulpvraag en verwachtingen
  • Bespreking van het bemiddelingstraject 
  • Vaste prijs voor het volledige traject
  • Je beslist (dan of later) of je al dan niet het traject opstart

   

  Stap 2: Start van de Relatiebemiddeling

  Waar er tijdens het kennismakingsgesprek aandacht ging naar jullie situatie zoals die tot op vandaag was, start het relatiebemiddelingstraject met een blik op de toekomst. In de eerste sessie van het traject ga ik met jullie terug naar het begin van jullie relatie. Ik wil graag weten hoe jullie elkaar hebben leren kennen en waar jullie destijds bij elkaar voor zijn gevallen. Wij gaan een tijdlijn schetsen, zodat duidelijk wordt waar het is misgegaan en waarom.  

   

   

  Stap 3: De Gesprekken

  Elke relatie is anders en daarom is er niet één handleiding. Toch ben  je niet alleen in hetgeen jullie meemaken.  

   Thema’s die veelal aan bod komen, zijn: 

  • Wat ervaar jij, wat ervaart jouw partner?
  • Jullie belangen worden in beeld gebracht
  • Het definiëren van jullie probleem
  • De gewenste situatie definiëren
  • Oplossingsmogelijkheden creëren
  • Hoe, wanneer en waarom kunnen jullie elkaar ondersteunen? En wat hebben jullie nog meer nodig aan hulp?
  • Stand van zaken. Waar staan we, samen en als individu?
  • Beslissen over jullie toekomst
  • Kunnen en willen jullie de relatie voortzetten en werken met de verworven inzichten?

  Emergency coaching
  Tussen de sessies door ben ik er voor jullie: komen jullie even een crisissituatie te staan, zitten jullie vast in een oefening die je tussen de sessies door dient te maken, hebben jullie de behoefte om te ventileren en constructieve feedback te krijgen? Dan kun je mij mailen of bellen en dan help ik jullie verder op weg. 

  Stap 4: Op eigen kracht verder

  Na afloop van dit traject hebben jullie voldoende inzicht in jullie relatie en is het duidelijk waar de crux zit en of jullie deze willen en kunnen oplossen. 

  Onze gegevens

  Adres

  Turfschip 17
  8447 DM  Heerenveen

  Contact

  0513 72 44 05
  info@fidelizmediation.nl

  15 + 2 =