Van Partners naar Ouders

 

Gezamenlijk de “oude situatie” afsluiten

Tijdens het traject “Van partners naar ouders”, ook wel de Schipaanpak genoemd, komen jullie weer “samen”, wordt het conflict en verlies in kaart gebracht, gaan jullie naar elkaar luisteren en vindt de integratie plaats “Van partners naar ouders”. Op deze manier kunnen jullie de “oude situatie” als partners achter jullie laten en een zonnige toekomst tegemoet gaan als ouders van jullie kind(eren).

Ooit zijn jullie als ouders vol goede moed aan jullie relatie begonnen. Het zou in feite ook vanzelfsprekend moeten zijn dat, bij het mislopen van de relatie, deze ook samen in alle zorgvuldigheid en respect naar elkaar toe wordt beëindigd. Het is ook belangrijk om dit op deze manier te doen voor een eventuele nieuwe relatie. Als je de vorige relatie niet goed hebt afgesloten, dan blijft dit sluimeren in je nieuwe relatie en loop je geheid weer tegen dezelfde problemen aan.

 

Als jullie gaan scheiden, is het belangrijk dat je als ouders wel met elkaar verbonden blijft

Opnieuw verbinden als ouders

Het is misschien een van de meest hardnekkigste misvattingen dat ex-partners elkaar moeten loslaten. Dit is namelijk een onmogelijke opdracht aangezien je elkaar tot in lengte van dagen op alle hoogte en dieptepunten in het leven van je kind(eren) en van elkaar, gaat tegenkomen. Vandaar dat dit traject er met name op gericht is de ouders opnieuw met elkaar te verbinden. Een verbinding die recht doet aan de nieuw ontstane situatie. Het spreekt voor zich dat dit geen eenvoudige opdracht is. Het betekent hard werken en bovenal dat beiden gemotiveerd zijn om dit te bereiken, maar als dit lukt worden de kinderen gevrijwaard van de keuze tussen papa of mama. Dat gunnen jullie de kinderen toch ook?

Rouw na Scheiding 

De meeste mensen trouwen met elkaar uit liefde en nemen zich voor bij elkaar te blijven en samen hun kinderen op te voeden. Als dit niet lukt volgt er vaak een emotionele achtbaan waarin gevoelens als verdriet, schaamte en boosheid elkaar afwisselen. Scheiden wordt vaak ervaren als een van de meest stressvolle gebeurtenissen. Het is een pijnlijk en verwarrend proces. Echtscheiding genereert ook rouw. Deze rouw wordt meestal individueel beleefd. Niet zelden wordt voorbijgegaan aan wat beiden daadwerkelijk hebben verloren.

Op het moment strandt één derde van de huwelijken, waarvan een aanzienlijk deel eindigt in een vechtscheiding. Betrokken partners in zo’n scheiding verliezen het belang van de ander en de kinderen uit het oog en staan eigenlijk continu in de vechtstand. Een ontwikkeling die meestal niet door de partners is gekozen, waarvan kinderen de dupe zijn en waarin professionals vaak vastlopen.

Met onze begeleiding “Van partners naar ouders” brengen wij daar verandering in. De focus ligt hier op postrelationele rouwtraject.

Bij dit traject hebben (ex-)partners +/- 12 sessies bij de SCHIP- behandelaar.

SCHIP staat voor: 

Samen komen betekenis van de relatie

Conflict & verliesverheldering

Helpend horen erkenning geven

Integratie verwerking van het verlies

Partners herstel van vertrouwen

Onze gegevens

Adres

Turfschip 17
8447 DM  Heerenveen

Contact

0513 72 44 05
b.devries@fideliz.nl

9 + 13 =