E-book

 

“Wat doet een scheiding met kinderen?”

 

Wat doet een scheiding met kinderen?

 

In dit e book kun je lezen over wat een scheiding met kinderen doet en wat de gevolgen hiervan zijn voor kinderen. Ook kun je lezen hoe en wanneer jullie een goed moment kunnen kiezen om het aan de kinderen te vertellen dat jullie gaan scheiden.

   

Het ouderschapsplan en het Bruggesprek

Als jullie gaan scheiden, of als jullie uit elkaar gaan en het gezamenlijk gezag hebben over de kinderen, moeten jullie een ouderschapsplan opstellen. Het is fijn om jullie kinderen hier zo goed als mogelijk bij te betrekken. Dit kunnen jullie doen middels een bruggesprek, maar hoe gaat dan zo’n bruggesprek? Ook dat kun je lezen in dit e book. Tevens zit er een bijlage in het e book zodat je een verslag kunt maken van dit bruggesprek en op deze manier kun je aantonen dat jullie de kinderen hebben betrokken bij het opstellen van het ouderschapsplan. Ook is dit verslag prettig voor jezelf om te hebben omdat je zo op een later moment nog eens terug kunt lezen hoe jullie kinderen reageerden op het nieuws omtrent jullie scheiding.

  

Oefeningen

Het gebeurt wel eens dat partijen moeite hebben om hun ex- partner als mede- ouder te zien, dat is jammer. De kinderen hebben immers niet gevraagd om deze situatie en het zou voor hen zo fijn als jullie als ouders wél goed door één deur kunnen. Daarom staan er een aantal oefeningen in het e book zodat jullie ex-partner- zaken en mede-ouder-zaken van elkaar leren te onderscheiden. Op het moment dat jullie dit inzichtelijk hebben, kunnen jullie zaken beter van elkaar scheiden en elkaar als mede- ouder gaan zien en behandelen.

  

Nieuwe partner voorstellen

Er komt vast een moment in je leven dat er een nieuwe liefde opbloeit, maar hoe vertel je dit aan je kinderen en wanneer introduceer je je nieuwe liefje? Hoe je dit aan kunt pakken staat op pagina 12 t/m 14.

  

 Workshop “Ik + Jij = Wij” weer met elkaar in gesprek gaan

 Mocht je meer willen weten en heb je een paar handvatten nodig om de communicatie respectvol te laten verlopen, dan kun je bij mij de workshop “Ik + Jij = Wij” weer met elkaar in gesprek gaankomen volgen.

  

Informatie kun je opvragen via het contactformulier. Tevens ontvang je dan bericht zodra de volgende workshop gepland staat.

  

  

 


  

Mediation Magazine

 

Om mediation bij de mensen onder de aandacht te brengen en uitleg over mediation te geven, is er éénmalig een magazine uitgebracht. Het magazine bestaat uit 64 pagina’s fijn leesvoer over alternatieven bij conflicten en maatschappelijke oplossingen. Voor ieder wat wils en vrij van reclame, anders dan het NMv-logo en een voorwoord namens het NMv-bestuur.

 

 

 

 

 


 

Checklist echtscheiding

 Ga je scheiden van je partner en wil je zeker weten dat alles goed geregeld wordt? Download dan deze “Checklist echtscheiding” waarin 17 stappen staan om je echtscheiding goed te laten verlopen.

 

 

 

  

 


 

 

Brochure echtscheiding

 

Na een huwelijk of geregistreerd partnerschap moeten jullie beide weten waar jullie aan toe zijn. In deze brochure vind je alle onderwerpen die jullie moeten bespreken met elkaar.