Checklist echtscheiding

Ga je scheiden van je partner en wil je zeker weten dat alles goed geregeld wordt? Download dan deze “Checklist scheiden” waarin in 17 stappen staan om je echtscheiding goed te laten verlopen.

 

  

   


  

Brochure echtscheiding

 

Na een huwelijk of geregistreerd partnerschap moeten jullie beide weten waar jullie aan toe zijn. In deze brochure vind je alle onderwerpen die jullie moeten bespreken met elkaar.

 

  

   


 

 

Mediation Magazine

 

Om mediation bij de mensen onder de aandacht te brengen en uitleg over mediation te geven, is er éénmalig een magazine uitgebracht. Het magazine bestaat uit 64 pagina’s fijn leesvoer over alternatieven bij conflicten en maatschappelijke oplossingen. Voor ieder wat wils en vrij van reclame, anders dan het NMv-logo en een voorwoord namens het NMv-bestuur.

 

  

 
 

 

 

Verzoek tot registratie in het gezagsregister

 

De wet biedt een ouder de mogelijkheid te bepalen wie als voogd het gezag over zijn/haar kind uitoefent, als hij/zij overlijdt. Dit bepaalt de ouder in een testament, bij de notaris of door registratie in het gezagsregister.  

Verzoek tot registratie in het gezagsregister

 

 Download nu: verzoek tot registratie in het gezagsregister

 


 

 

Mededelingsformulier pensioenverdeling bij scheiding

 

Als jullie gaan scheiden, komen er veel dingen op jullie af die geregeld moeten worden. Naast afspraken over jullie huis, de inboedel en kinderen, is het verstandig om ook afspraken te maken over de verdeling van pensioen. Meer informatie over de verschillende mogelijkheden die er zijn om het pensioen bij scheiding te verdelen kun je lezen in het Informatieblad verdeling ouderdomspensioen bij scheiding. 

Het mededelingsformullier pensioenverdeling bij scheiding, dienen jullie binnen twee jaar na datum echtscheidingsbeschikking, bij jullie pensioenuitvoerders te hebben ingediend. Deze kun je hieronder downloaden (klik op de afbeelding).

 

 

Mededelingsformulier pensioenverdeling bij scheiding 

 Download hier: Mededelingsformulier in verband met verdeling ouderdomspensioen bij scheiding


 

  

Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland

 

Soms heb je toestemming van de andere ouder nodig om met jouw kind naar het buitenland te gaan. Bijvoorbeeld als je met jouw kind op vakantie wilt zonder de andere ouder. Je moet dan documenten meenemen om te bewijzen dat je toestemming hebt.

 

Toestemming voor reizen met een minderjarige naar het buitenland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Download nu: formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland