Koopakte of Hypotheekakte kwijt? Hier kan je hem opvragen.

Je kunt bij het Kadaster een kopie van de ingeschreven akte van levering of hypotheekakte opvragen als je deze bent kwijtgeraakt. Een akte van levering heet ook wel een koopakte of overdrachtsakte.


Verzoek tot registratie in het gezagsregister

 

De wet biedt een ouder de mogelijkheid te bepalen wie als voogd het gezag over zijn/haar kind uitoefent, als hij/zij overlijdt. Dit bepaalt de ouder in een testament, bij de notaris of door registratie in het gezagsregister.  

Verzoek tot registratie in het gezagsregister

 

Download nu: verzoek tot registratie in het gezagsregister

 

 


 

 

Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland

 

Soms heb je toestemming van de andere ouder nodig om met jouw kind naar het buitenland te gaan. Bijvoorbeeld als je met jouw kind op vakantie wilt zonder de andere ouder. Je moet dan documenten meenemen om te bewijzen dat je toestemming hebt.

 

Toestemming voor reizen met een minderjarige naar het buitenland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Download nu: formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland

 


 

Indexering alimentatie

Alimentatiebedragen stijgen jaarlijks op grond van artikel 402-a Boek I BW. De Minister voor Rechtsbescherming stelt het indexeringspercentage vast. Het percentage wordt gepubliceerd in de Staatscourant en de landelijke dagbladen. Meestal gebeurt dat half november.

Hier kun je de geïndexeerde alimentatie berekenen. Voer hierbij het jaartal van de beschikking in en het door de rechter vastgestelde bedrag.

 


Zakgeld en kleedgeld

Zakgeld en kleedgeld geven zijn dé manieren om je kind te leren omgaan met geld. Zo kunnen ze oefenen om uit te komen met een vast budget. Welk bedrag past bij welke leeftijd en wat zijn de spelregels? Op deze website vind je het antwoord per leeftijd. Handig! 


 

Aanbod (huur)woningen

 Ben je op zoek naar een (tijdelijke) woning? Kijk dan eens op deze website.  Of op de website van Carex. Overige mogelijkheden vind je hier ->  Tijdelijke of vaste woonruimte mogelijkheden