Tarieven mediation

Tarieven mediation en (conflict-)coaching

Wij werken met pakketten helemaal afgestemd op jullie situatie, zodat jullie niet teveel betalen. Ben je benieuwd wat mediation of (conflict)coaching voor jullie kan betekenen, neem dan contact met ons op en wij laten jullie zien wat de mogelijkheden zijn. Tevens horen wij graag van jullie hoe de situatie is en wat jullie van mediation verwachten. Vervolgens kunnen wij een plan van aanpak maken en horen jullie van ons wat het mediationtraject jullie gaat kosten en wat het jullie op gaat leveren. 

 

Coulanceregeling

Zijn de kosten te hoog? Voor mensen die mediation niet kunnen betalen, zijn wij bereid om in sommige gevallen tegen een lager uurtarief werkzaamheden te verrichten. Neem contact met ons op om te kijken of jullie hiervoor in aanmerking komen.

Nazorg

Wij laten jullie niet vallen! Op het moment dat het mediationtraject is afgehandeld krijgen jullie van ons nog een half jaar nazorg. Deze nazorg houdt in dat jullie ons altijd mogen bellen of mailen op het moment dat je tegen vragen aanloopt. Ook nemen wij een half jaar ná het afronden van de mediation contact op met partijen om te vragen hoe de situatie dan is en of wij nog iets kunnen betekenen. Daarna zal het dossier definitief worden afgesloten. 


No show regeling

Indien je onverhoopt niet op een afspraak kunt verschijnen, dan dien je de afspraak 24 uur van tevoren af te zeggen. Mocht dit niet gebeurd zijn, dan worden er kosten in rekening gebracht. Deze bedragen € 160,-.   

Mediation kosten & rechtsbijstandsverzekering

Als je over een rechtsbijstandsverzekering beschikt, zoek dan in de polisvoorwaarden na of mediation door een ADR- registermediator wordt gedekt. 

 

Geen mediation? Wat zijn de kosten dan?

Tenslotte is het verstandig je af te vragen wat de kosten zijn als je niet voor mediation kiest. Wat is een mediator en wat zijn de alternatieven? Een alternatief is een advocaat in de arm te nemen. Wat kost het als je allebei een advocaat in de arm neemt en het op een rechtszaak laat aankomen (in geld)? Wat kost het wanneer je het conflict niet oplost (in tijd en stress)?

Telefonisch Adviesgesprek of uitgebreide informatie via de mail. 

Op het moment dat jij je verhaal wilt doen en telefonisch of via de mail informatie wenst in te winnen, dan kan dat. Omdat is gebleken dat veel mensen hier gebruik van maken en hier vervolgens mee verder kunnen, breng ik hiervoor kosten in rekening. De eerste 15 minuten dat je mij spreekt zijn gratis, daarna worden er kosten in rekening gebracht ad € 0,80 per minuut. Ditzelfde tarief geldt voor het uitgebreid beantwoorden van jouw mail. Uiteraard geldt dit niet op het moment dat je algemene informatie omtrent mediation aanvraagt. 

  Nazorg mediation

Gratis informatiegesprek

Een eerste gesprek duurt ongeveer een drie kwartier (45 minuten) en is altijd gratis. Tijdens dit gesprek wordt de procedure uitgelegd aan de hand van de Mediationovereenkomst en het bijbehorende Mediationreglement en de Toelichting Mediationreglement. Je kunt aangeven wat jouw verwachtingen van het traject zijn en wat je daarin van mij verwacht. Tevens zullen we in dit gesprek jullie kwestie bespreken, waarbij we nog niet op de inhoud in gaan. Natuurlijk is er tijdens het gesprek ook ruimte om vragen te stellen.

Ook hier geldt onze no-show-regeling. 

Voor overige informatie kun je contact opnemen via 0513 724405 of vul het contactformulier in en er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.